top of page

Portal eller tunnel

Det har vært så mange energi-portaler i desember, januar og februar at jeg egentlig ser dem mer som en tunnel med flere avdelinger…. Og jeg vet at den for mange til tider kan kjennes både trang og mørk.


Vi har fått servert vårt eget karma; møtt situasjoner der vi har fått lov til å møte temaer vi kanskje gjenkjenner. Det er deler av oss selv og vår historie som har gjentatt seg for oss gjennom livet, ofte skal vi møte tematikken fra flere vinkler på måter som skal gi oss muligheten til å bli bevisste nok på det vi ‘bærer’, til å kunne gi slipp på det vi ikke lenger trenger å tiltrekke oss…


For det er bevisstheten som er vår nøkkelen til å bli fri fra mønstrene vi bærer. Når vi slutter å legge skylden på noe eller noen utenfor oss selv, tilgir det som kan tilgis og tar ansvar for det vi er – vår sjels behov, ikke egoets behov, eller frykt. Det er følelsene våre som holder tematikken, og derfor vil vi møte situasjoner i livet som igjen (og igjen) gir oss kontakt med nettop de følelsene vi trenger for å kunne gi slipp.


Pust i de følelsene!

Dette er i den menneskelige anatomien, det ligger i vårt DNA – vi er så mye mer enn vi tror. Pust, yoga, Reiki – mine beste følgesvenner i tider som dette!


Yoga betyr å forene; møte seg selv på alle plan og nivåer av det vi er

Pusten er essensiell, og en av de vanligste kommentarene på et grunnkurs i Reiki er: ‘pusten min ble veldig dyp, jeg gjorde ingenting for det’. Det større intellektet som er tilknyttet kroppen vår, som vi har mulighet til å komme i kontakt med gjennom meditasjon, er enda lettere tilgjengelig med Reiki.


Reiki er meditasjon gjennom hjertechakra. Det gir øket bevissthet. Bevisstheten vår hjelper oss å lytte, og vi kan gjøre justeringer i livet som gjør at vi lever i harmoni med vår sjels glede og behov. Om vi ikke lytter, vil livet veldig forenklet forklart skape situasjoner som dreier oss i riktig retning.


Jeg ser i dag at noen av de situasjonene som har vært vanskeligst i livet mitt har dreiet meg og min bevissthet i retninger jeg ellers ikke ville funnet like raskt, eller grundig. Det som kanskje kan oppleves godt ved denne tunnelen vi er i, er at det kan virke som en ‘grand finale’. Før vi kan bygge nytt må vi legge det gamle bak oss, og før vi kan la noe gammelt helt gå, så får vi lov til å hilse på det én gang til – er det noe mer å tilgi? Det er ofte det. Denne gangen er jeg trygg i mitt senter mens jeg puster følelsene som strømmer gjennom meg – jeg kjenner dem godt, de er gamle kjenninger. De velter meg ikke lenger og jeg kan brette opp armene og navigere utfordringene på en helt annen måte enn jeg hadde klart for 20 år siden – vi blir som regel klokere med alder og erfaring ❤️Fullmånen søndag blir kalt en ’supermåne’

Det er 4 av dem i 2020 og jeg oppfatter denne som utgangsportalen på tunnelen vår for denne gangen – det er den vi skal jobbe videre med i Energiverkstedet som er for Reiki 3A til uken.(Den henger sammen med vintersolverv 2020).


Livet skjer, hvordan vi møter det som skjer er avgjørende for vår oppfatning av det som skjer.

Ikke ta alt personlig. Det kommer an på så mye, det er livets skole som skjer.


Perception is everything.


Helén

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page