top of page

Livskunstner

Livskunstner, er det et yrke?

Neeei, det er vel mer en tilstand, eller en slags praksis … det vi lever blir en praksis. Jeg forsøker å leve mitt høyeste potensiale her på jorden, OG min glede. Det skjer mens jeg navigerer livet som skjer … for det er hele tiden noe som skjer, noe nytt jeg skal forholde meg til, lære av eller utfolde meg i. Det må da være en form for kunst?


Hva driver du med?

En ting er yrket jeg har, det driver jeg jo en del med. Som lærer er det lettest å si at jeg underviser yoga og noe som heter Reiki, så kan vi snakke en del om det. Som behandler og ‘healer’ er det så mange sterke trossystemer, at jeg merker at jeg ikke har så lyst til å snakke om det. Temaet er stort og komplekst.


Å snakke om det med noen som tror det betyr’ å bli frisk’ ut fra egen persepsjon er vrient. Jeg har intet ønske om å ‘omvende’ noen, selv om det hadde vært mer behagelig om alle tenkte likt om temaet – det kommer når det skal. Det er som å slutte å røyke … det er best for lunger, kropp og omgivelser å la være, men alle må jo få finne ut av det selv – jeg sluttet å røyke for lenge siden, og vet at jeg har glede av det fordi jeg praktiserer det – ikke røyker.


Healing handler om å bli hel, i kropp sinn og sjel. Hvordan blir vi det?

Noen tenker at kroppen er helt teknisk, at noe ‘går galt’ når de får et symptom. Jeg tror det er større enn det; at vi skal lære noe, erfare, og eventuelt gjøre noe. Jeg kan trekke det stort, og si at det enten er noe vi har en avtale om før vi kom hit, eller at vi har ‘kjørt et mønster’ som har ført oss dit.’ Mønster varianten’ kan vi gjøre noe med; mønster kan endres. Den andre varianten er større enn oss.

Gi meg sinnsro til å akseptere de ting jeg ikke kan forandre,mot til å forandre de ting jeg kan,og forstand til å se forskjellen.


Det krever en praksis å få til. Vi må lytte; til egen kropp og sjel, ta ansvar og gjøre/praktisere det som er best for oss. Det varierer med livets vær og føreforhold. Vi er alle forskjellige, og har forskjellige avtaler om hva vi skal, det finnes ikke ett svar – det er komplekst.


Det hender det ikke alltid er slik vi tror … det hender vi er på feil spor, at vi lurer oss selv – det er hverken morsomt eller enkelt å skulle finne ut av, eller gjøre noe med. Vi har vel vært der alle sammen på den ene eller andre måten, for det er så veldig menneskelig.


Reiki favner stort, hele mennesket faktisk! Jeg ser igjen og igjen at det gir sinnsro – og at forandringer skjer, særlig med Reiki 2 verktøyet (og høyere nivåer). Forstand til å se hva man kan og hva man ikke kan forandre kommer sivende når det blir alvorlig, selv i de mest alvorlige tilfellene er Reiki et verktøy som også gir lindring til sinnsro – jeg blir stadig imponert over dette.


Reiki og yoga er på mange måter to sider av samme sak, og når disse forenes blir det virkelig magi

Det er flere som har spurt meg om jeg kan lage noe der jeg kombinerer disse, og nå har jeg leiet et vakkert sted i Spania, en uke i slutten av mars neste år. Der er de kjent for å servere fantastisk god og næringsrik mat, så her kan du være med på en skikkelig energy-boost!


Invitasjon til det kommer snart snart, men du kan smugtitte på ‘hele pakka’ her: https://www.deltager.no/energyboost_2019_23032019
Helén

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page