top of page

Hva er normalt?

For en start på sommeren! Det går jo helt rundt for oss nordmenn som tror 10 grader og regn er normalen… hva er forresten normalen? Her vi surrer rundt i det vi kaller livet, hva er normalt?


Jeg vet hva jeg tenker på som normalt, men jeg vet også at slett ikke alt det er like normalt for alle… selv om det er det for meg. Hvem definerer hva som er normalt? Noe vi ser og hører flere ganger, blir mer og mer normalt hver gang vi møter det; gjenkjennelse normaliserer. Da er det jo mulig å snu normalen da – eller?Det er mye jeg gjerne skulle ha normalisert her i verden; Sannhet, kjærlighet, respekt, trygghet, fred, likeverd, nok mat til alle, rettferdige, sanne systemer og informasjon til alle…

Listen er lang, med store viktige ting! Jeg liker å tro at om vi alle gjør en liten skjerv, blir det forhåpentligvis et godt resultat… at om jeg lever etter dette så godt jeg kan, påvirker jeg til noe positivt i verden.


Om jeg er åpen om, og viser det som er sant og hverdagslig for meg, så vil mine omgivelser bli vant til det. Da kan også de dette er helt ukjent for bli vant til tanken, og de som har samme opplevelser kan slippe å føle seg så alene =) Hva kan jeg bidra til å normalisere?


Jeg har brukt mange år på å være en så god mamma som mulig. Skape et trygt hjem og en trygg havn både for mine egne, og for barna i nabolaget. Nå er det nye generasjoner, og mine oppgaver endres. Barna mine er store og klarer seg fint uten min daglige omsorg. Det jeg i alle disse årene også har levd med, studert og forsket på parallelt med mammarollen, er det større bildet vi også er, og er en del av. Et enormt felt, svært komplekst, spennende og likevel hverdagslig fordi jeg hele tiden møter det og kan ‘måle resultater’ i min hverdag.


Jeg har studert flere metoder, forsøkt å få det jeg ser og kjenner til å passe inn i de forskjellige metodene – hva fungerer i forhold til det jeg ser og kjenner? Teste hva som er sannhet for meg, hele tiden. Veldig praktisk egentlig, og det er godt når det er ganske så metafysiske greier det er snakk om… Ja, og så kroppen da – den fysiske kroppen er også et spennende verktøy og et stort felt. Jeg kan få til utrolig fine og spennende ting med yoga som inngangsport, og har glede av det. Alt vi opplever setter seg i kroppen, celle-minner kan vi bære med oss i generasjoner.


Både Yoga og Reiki som en vei til healing er fantastisk, begge deler er en form for fysisk bønn og direkte kommunikasjon med Livskraften som strømmer gjennom oss på så mange måter

Om du har lyst til å være med på en virkelig magisk uke med blant annet yoga som healing, bli med til Villa Dorothea i mars da vel!

En solfylt, gledefylt, deilig opplevelse ønsker vi å skape. Det er begrenset med plass, så ikke vent for lenge med å bestille, 7 plasser er allerede tatt!A healer does not heal you.

A healer is someone who hold space for you

While you awaken your inner healer,

So that you may heal yourself.

Maryam Hasnaa


Jeg har akkurat avsluttet et Reiki 3 kurs, og jeg elsker jobben min!

Ingen dag er lik, heller ingen kurs. Siste dagen på dette kurset viste jeg dem hvordan vi kan flytte uønskede energier ved hjelp av hjerteinnvielsen de har lært på kurset….


(En hjerteinnvielse ‘klemmer ut’ alt som ikke er hjerte-energi) Den ene kursdeltakeren kom nemlig med en hjemsøkt gård, og alle ville gjerne prøve… de ble helt blåst av banen – ‘dette kan jo ikke vi gjøre alene’! Var den første reaksjonen etterpå.


Nei selvfølgelig – du må jo bygge den muskelen først; det er lett for Therese Johaug å kjøre dobbel-dans opp en bratt bakke, det har hun trent på lenge. Om jeg skulle prøve det samme ville det nok dessverre ikke være noen lett dans for meg, jeg har ikke trent på det – slik er det med energiarbeide også. Det er muskler som må bygges, og teknikk – det vi praktiserer bygger det vi er gode til.


Vi er forskjellige, har forskjellige kvaliteter; noen er mer atletisk bygget enn andre, noen er mer musikalske eller kunstneriske, alle på forskjellige måter.

Reiki understøtter det vi er, hjelper oss å møte det – trekker oss til vårt sanne selv om du vil. Jeg er en form for ‘energetisk musikalsk’, og har bygget denne muskelen i nesten 20 år – hva slags muskler bygger du? Hva praktiserer du?


Helén
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page