top of page

Tankefrø om husrens

Jeg har fått beskjed om å dele mer av det jeg gjør, kanskje det kan være et tankefrø?

Arbeidsdagen min kan være mye forskjellig, og i dag deler jeg noe som kanskje er fra den litt ‘rarere’ delen jobben min også kan være….


TANKEFRØ; en dag på jobben – HUSRENS hos Jenny

Jenny har bedt om husrens. Sønnen hennes er 4 år og sover ikke om natten fordi ‘det er noen der’. Det er en mann som står i hjørnet på rommet hans, og han nekter å sove om han ikke har et laken trukket over sengen som et slags telt han kan gjemme seg i.


Jeg kjører ut til et hyggelig boligområde, og finner frem til i en vertikaldelt tomannsbolig med en koselig hage rundt. Jeg registrerer at her er det mye ‘småfolk’. De passer på hus, dyr og hage, men er mest utendørs. De liker godt at Jenny mater fuglene, og er glad i å holde på i hagen. Småfolk er lekne, og elsker barn. De kan godt erte og gjemme ting, men er ikke ondskapsfulle – når jeg sier de er litt ‘nissete’ forstår de fleste nordmenn hva jeg mener, og de fleste av dem er positive til kommunikasjon med oss mennesker.


Jenny åpner døren, og jeg ser en ung kvinne med mye kraft som er litt ‘flokete’ i energifeltet sitt – sannsynligvis fordi hun ikke har begynt å ‘møte’ kraften sin enda, men den er der… Jeg gjenkjenner noe i henne, og vet at hun har en oppgave med kraften sin som hun ‘ikke slipper unna’. Hun holder et kraftfelt med noen muskler jeg også har i mitt kraftfelt, disse musklene er som et vortex.


Dette gjør at jeg nå lett kan transformere en del energier – meeeen det har tatt meg noen år å komme hit at jeg forstår mekanikken i disse musklene så jeg kan bruke dem bevisst, og fortelle om det! Selv om jeg gjenkjenner og ser denne kraften, er det hun selv som må gjøre jobben i seg og finne ut av hva og hvordan alt skal forenes i henne. Hun er ung, og jeg vet at hun vil møte det ‘hun har’. Universet er nok allerede i gang med å få henne til å anerkjenne at det er ‘noe mer’ hun skal forholde seg til enn det fysisk hverdagslige livet.


For meg har Reiki vært avgjørende for å kunne begynne å møte denne delen av meg som i likhet med de fleste menneskelige kvaliteter kommer uten bruksanvisning =)


 

Vortex er latin for virvelbevegelse, det er bevegelig og kan trekke ‘noe’ gjennom seg

Virvler kan utgjøres av en såkalt fri virvel der enkeltvirvler opprettholdes energimessig av en strømningskilde eller en forsenkning i virvelens sentrum som da danner en logaritmisk strømningsform. Et kaotisk system av virvler kalles turbulens.


 

Når vi skal bli kjent med denne ‘vortex-muskelen’ er systemet ofte kaotisk og svært fleksibelt, det er vanskelig å få oversikt. Jeg vet at Reiki kan hjelpe Jenny med å få dette systematisert på en måte som gjør at hun kan bli bedre kjent med og bruke det slik det vil være best mulig for henne. Det er kanskje en vei å gå før hun er der at det kjennes lett … det er en muskel som skal bygges. Litt som å møte en med absolutt gehør, som elsker musikk, men hverken kan en note eller har et instrument; om hun lærer notene og får noe som kan være et instrument kan hun utvikle talentet sitt og få glede av musikken hun skaper.


Jeg blir med Jenny inn, og hilser på pus som ligger på sofaen. Pus viser meg energien til de som bor her – en herlig gjeng! Jenny og jeg småprater litt. Hun er nysgjerrig på Reiki, og vil gjerne ha en hjerteinnvielse slik at hun kan bruke Reiki på seg selv frem til hun kommer seg på kurs. (Å gi Hjerte-innvielse lærer du på Reiki 3) Kaos-energiene i huset vil roes av at Jenny bruker Reiki. Jeg vet at jeg kan harmonisere det som er der nå, men om Jenny ikke begynner å gjøre det som skal til for å harmonisere de energetiske musklene hun selv har, vil det uønskede kaoset komme tilbake.


Hun må endre mønsteret i måten hun håndterer sin egen kraft, og hun er ikke en gang bevisst den kraften!

Hun får en innvielse, og blir veldig overrasket over at hun kjenner det så godt; hun kjenner at hun åpnes til noe inne i seg. Dette har hun aldri opplevd før! Det er mange som ikke kjenner noe under en innvielse, kanskje bare en slags indre ro. Det er klart enklere å forholde seg til det man kjenner, vi prater litt om det og drikker vann. Reiki er rensende og det er ikke uvanlig å bli veldig tørst – det hjelper til’ å skylle ut’ det som skal renses.


Jenny går foran meg opp i 2. etasje, og jeg kjenner at noen henger ved et vakkert gammelt sminkebord som står der. Damen som er der er ikke en sjel som ‘henger igjen’, det vil si en som trenger hjelp til å komme over til den andre siden. Dette er en dame som er full av gode intensjoner, en vokter som vil henne vel – det viser seg å være farmoren hennes, som forsøker å hjelpe henne med å åpne for ‘det hun skal’. En driftig dame, full av meninger – Dette ivrige er et felles trekk de to speiler i hverandre =) Jeg ‘snakker’ med henne og ber henne roe seg litt… Jenny må få bestemme selv! =)


Vi går inn på rommet til Georg, og jeg kjenner med en gang at det ligger en tjukk tåke-lignende masse som er kjempetung på hele gulvet. Vanligvis ordner jeg disse tingene på egenhånd, men i og med at Jenny har denne muskelen i energifeltet sitt spør jeg om hun har lyst til å være med og kjenne hva jeg gjør – det vil hun gjerne. Jeg spør hvordan hun kjenner rommet, og hun sier at det er trangt og tungt, at hun har mest lyst til å gå ut. Jeg løsner massen fra gulvet slik at den blir bevegelig, lyssøylen mellom himmel og jord er etablert, og det er klart for massen til å stige. Jeg beskriver for Jenny hvordan den stiger, og hvordan jeg kan kjenne hvordan det hele tiden er, i min egen kropp – jeg vet at hun kan kjenne det jeg beskriver.


Massen stiger sakte oppover, og blir etter noen minutter tatt i mot i lyset. Jenny er fjetret; jeg kjente det, jeg kjente alt du sa rett før du sa det! Det er ikke noe jeg kjente fordi du sa det, for da hadde jeg kjent det etter at du sa det! Jeg smiler, hvordan kjennes rommet ut nå da? Hun svarer spontant: ‘Det er helt fritt, jeg kan danse her!’ jeg sjekker et skap på rommet hun kanskje tror det kan være noe i, men det er helt fint nå. Spennende å høre om Georg kan kjenne forskjell, den lille sengen står der så fin med et laken trukket ned over sengestolpene slik at han kan være trygg i teltet sitt om natten.


Vi går inn i neste rom, det er ‘ungdomsrommet’, og der er det noen! ‘Det er rart hvordan det kan trekke så frisk luft fra et lukket vindu og likevel være så tett luft’ sier Jenny, jeg kan fortelle at den trekken er veldig karakteristisk for at det ´er en’ der. En mann ønsker hjelp med å komme over til den andre siden. Igjen spør jeg om Jenny vil være med, og det vil hun gjerne. Jeg etablerer lyssøylen mellom oss, og inviterer mannen inn i den. Rommet fylles med lysvesener som hjelper til – det er tydelig at han er ventet. Han bruker noen minutter på ‘å samle seg’ før han kan stige, men selve oppstigningen går raskt. Når jeg ser at han er tatt godt i mot ‘der oppe’, samler jeg sammen og ser på Jenny; hvordan var dette? ‘Kult!’ er det umiddelbare svaret. Rommet er renset, trekken er borte og det er lett å puste og bevege seg der. Resten av 2. etasje er helt fin, ingen flere uromomenter.


Vi går ned igjen i 1. etasje og inn i stuen, der står det et flygel det er ‘noe’ med. Jeg gir det en hjerteinnvielse, og alt som var tungt ved det blir lett. Når noe eller noen får en hjerteinnvielse klemmes alt som er mørkt ut – det er utrolig praktisk å rense gjenstander, hus, egentlig ‘hva det skal være’ som holder en uønsket energi fra andre enn seg selv. Om det er en selv som er den uønskede energien, er en annen historie…


Når flygelet er renset blir hele den delen av stuen lett, og der har det vært mye bråk! Det har til og med vært så sterk røyklukt at Jennys svigerfar reagerte når han satt der og spilte: hvem er det som står her og røyker? sa han, og kikket bak gardinene. Mannen til Jenny (som ikke helt har trodd på at hun virkelig kjente røyklukt hjemme) holdt på å falle av stolen da hans sindige far kom med den uttalelsen!


Vi går grundig gjennom resten av huset. Det er helt fint, bare litt smårusk det er lett å rydde. Jenny kjenner at huset nå kjennes lett å være i.


På vei ut tar jeg hagen; den er helt fin, småfolket har gjort jobben sin!SMS dagen etter

Helén: Hei Jenny, hvordan har natten vært? Spent på om Georg merker endring hjemme

J: Hei Helén, første natt uten laken over sengen, hvor han insisterte på at det var unødvendig.

Helén: Så bra, takk!


Jeg håper du hadde glede av denne lille delingen, og at Jenny kommer på Reiki-kurs =)


Helén
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page