top of page

Nytt år, nye muligheter =)

Kjære Reiki venn, Godt Nytt År!


Det er alltid en spesiell følelse helt på begynnelsen av et år; nytt år og nye muligheter. 2018 startet i tillegg med en super-måne – Fint å meditere i, sette intensjon for året som kommer og gjøre energi-arbeide…


Av og til kjennes det som at jeg ikke har noe valg… månen/energiene ‘gjør meg’, ‘mediterer meg’! Har du kjent det noen gang? Kanskje er du ikke så bevisst månen eller astrologiske energier, men det kan være verdt en titt – for meg har det vært påfallende samstemt, og det føles fint når det ikke bare er meg, men at det er en større sammenheng også.Denne gangen har det kjentes som en omprogrammering, en dyp healing som er helt gjennomgripende. Dette har pågått jevnlig siden september (egentlig hele 2017, men intensivert siden september), skjer ofte om natten, gjerne mellom 04 og 06… da er det greit å ha tenkt tanken om at dette er en slags healing, så kan jeg ‘logge meg på’, Reike og flyte med; få de innsiktene jeg skal ha og den kommunikasjonen som er ment, i stedet for å bli frustrert over at jeg ikke sover – for søvnløshet gir et stress i kroppen, som gjør meg helt utslitt neste dag… Ved å koble disse nattlige opplevelsene til tanken om healing og omprogrammering har mye åpnet seg, akkurat som at tanken er med på å åpne for hendelsen på en ny måte. Når jeg så kobler til Reiki blir dette positive enda mer forsterket.


Reiki er hjertebasert og gjør opplevelsen mer konstruktivt (lys) – for hvem har ikke kjent hvordan tanker kan bli mindre konstruktive om natten? Og hvorfor skal denne healing/kommunikasjonen skje om natten, når det kan være vanskeligere å skille mellom lys og mørke? Eller er det egentlig det? Jeg har funnet ut at det lønner seg å ha en bevisst praktisk tilnærming til det jeg kaller ‘det spirituelle’. Både lys og mørke finnes, lik natt og dag. Reiki er et verktøy som følger meg på alle nivåer av det jeg er, fordi det alltid viser meg lysets vei. For livet skjer, det er derfor vi er her =)


Når jeg reiker jevnlig (daglig) er jeg i balanse, får den informasjonen jeg skal ha, og tillater kroppen den hvilen som skal til for restitusjon på alle plan – det skjer fordi jeg gir rom for det.

Vi mennesker er mer enn vi tror vi er; hva om det hele tiden foregår en slags utvikling/forbedring? Både i hvert individ, men også i menneskeheten som helhet – dette er større enn oss, og samtidig er vi midt i det med alt vi er. Våre hverdagslige liv er en arena for kontinuerlig forbedring og utvikling, ikke bare i fysisk målbare prestasjoner, men i alle aspekter av menneskelighet!


Mennesket er intelligent, og det i flere former, for eksempel; Logisk/matematisk, Språklig, Musikalsk, Kroppslig, Visuell, Sosial og Intuitiv intelligens – Hver med stort potensiale for læring og utvikling.


Hjernen og reptilhjernen er nært knyttet til egoet, og er nødvendig for overlevelse fra tidenes morgen. Hjertebasert intelligens er større, mye større – det er i dens kjerne at vi alle er én, om vi skal trekke det ut i de videste (og samtidig næreste) sirkler av det vi er. Hvordan skal vi komme i kontakt med Hjertet da? Alt vi elsker nærer hjertet, hver gang vi fordømmer eller har frykt, lukker vi noe i hjertet. Reiki er hjerte-frekvens, og trekker oss til vår sannhet.


Ved at hver og en av oss finner/står i vår sannhet, og gjør en ‘ærlig jobb’ i det livet vi lever, gjør vi det lettere for andre å gjøre det samme – det er en slags magnetisme vi har/er. Det er her vi jobber, menneskeheten; med å komme i dypere kontakt med hjertet av det vi er. ‘De’ (universet/Ra/denne høyere bevisstheten som snakker gjennom meg til tider) sier at det er her menneskene er unike i forhold til andre eksistenser i universet: chakra-systemet vårt, og muligheten for en slags fordøyelse/transformasjon til høyere bevissthet, gjennom hjerte-chakraet. Reiki trekker oss hele tiden gjennom hjertet =)


Reiki er magnetisk, frekvens energi – og kan brukes med alt som er av ærlig hjerte-basert intensjon, helt grenseløst. Når det er ego-basert intensjon blir det manipulasjon, og Reiki gir nok ikke ønsket resultat. Samtidig er det lov å ønske seg, det er ikke ego å ønske det beste!


Vi får det vi ønsker, men er vi klare til å gjøre den jobben som skal til for at vi skal ‘vibrere’ der det vi ønsker er? For det er det som skjer…. vi vibrerer det vi lever – det er frekvens. Derfor er det heller ikke slik at vi skal bli noe annet enn vi er, vi må bare tørre å åpne for mer av det vi er. Vi har lukket ned (pga. frykt, mønstre, trossystemer, gamle sår) deler av oss selv som hindrer oss å leve ‘vårt høyeste potensiale’, dette er det vi jobber med å gi slipp på – komme gjennom/forbi, for å nå dit vi skal/ønsker – bevisst eller ubevisst. Reiki symbolene (på Reiki 2 kurs) er som nøkler vi kan bruke til å komme gjennom/forbi og nå dit vi ønsker – det er bevisst arbeide, samtidig som at det er i vibrasjonene våre det skjer endringer, som igjen gir resultater i det fysiske vi lever.


Jeg elsker å leke i dette potensialet vi har, med ren intensjon utforsker jeg (og de som er med meg) dette på flere måter. På energiverkstedene trekker vi hverandre videre, med opplevelser det til tider kan være vanskelig å forklare utenforstående. Det kjennes alltid bra. Med yoga er det lett å få kontakt med blokkeringer, og jobbe seg innover derfra, for å løse opp i det som ‘butter’. Med lyd fra ‘syngeboller’ og gong masseres vi på cellenivå, i kombinasjon med kanalisert yoga/healing er dette svært kraftfullt. Yogaretreat med gongbad, dette arrangementet har blitt fort utsolgt, og tilbakemeldingene er gode. Alle Reiki-kurs, på alle nivåer, representerer de som er til stede, i sin kraft, sine temaer, på sitt nivå. Reiki er et godt verktøy og mennesket er kraftfullt, med felles-temaer som er unike for hver gruppe, kan hver og en trekkes videre i sitt. Til høyere og større bevissthet – det skjer gjennom hjertet.


Alle må selv kjenne hva som fungerer og hva som ikke gjør det…. Hva som resonnerer og hva som ikke gjør det. Hva skal få en pause, og hva skal vi gjøre mere av? Kutter vi ut ting vi vet gjør oss godt, fordi det tar for mye tid? Jeg vet at jeg har gjort det.


Det spirituelle har ikke jeg noe valg på, det er der. Jeg har lært meg at det må ha høy prioritet hos meg for at jeg skal ha det bra. Kreative ting jeg elsker å gjøre kan gå i perioder: Keramikk-kurs en sesong, gullsmed-kurs neste, maling, søm og tekstil innimellom. Jeg prøver å lage en balanse med det som kjennes riktig der jeg til en hver tid er med resten av logistikken i det livet jeg lever.


I 2018 skal jeg gjøre mere av noe som har buttet litt de siste årene; skrive – jeg er i gang =)


Helén


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page