top of page

Godt nytt år 2019

Godt Nytt År!

Jeg har hatt en god julefeiring på fjellet med familien, og her er jeg enda =) nyter stillheten, snø og natur. Når alle har dratt til byen er det en velsignelse å kunne synke inn i stillheten i fjellheimen, så tett med naturen og alle som bor i den. Mitt tempel.Jeg bruker alltid noen dager på å lande etter at alle har reist, men så kommer den – denne forbindelsen med dette større, der mennesket og natur er ett. Det stille rommet som inneholder absolutt alt … den mer magiske delen av det vi mennesker er, og alt det rommer. Jeg har jobbet med dette i mange år nå, og er vant til å gå inn og ut av de forskjellige ‘virkelighetene’ – har alltid gjort det på en måte. 


Bevissthet og Aha-opplevelser har kommet i trappetrinn, og sakte men sikkert har jeg beveget meg mot større trygghet, bevissthet, aksept, nysgjerrighet og forståelse – beveger meg fremdeles i den retningen, og tror jeg alltid vil det. I bunnen ligger en enorm respekt for denne kraften jeg har i meg og er en del av – den må brukes riktig! 


Jeg har vært redd for å gjøre noe feil. Flere ganger har jeg opplevd at kraften har ’tatt over’ i situasjoner, en veldig ubehagelig opplevelse – og lærerik. 


Det første bevisste trinnet var da jeg forstod at dette som ‘alle ikke så’ var noe jeg måtte finne en måte å håndtere. Jeg forstod at dette ikke var noe jeg kunne undertrykke lenger, selv om det var akkurat det jeg egentlig var blitt ganske god på – da jeg kom i 30-35 års alderen gikk det ikke lenger. Jeg forsøkte mye forskjellig, og fant Reiki og Yoga omtrent på samme tid. Jeg forelsket meg i disse verktøyene. Det føltes som å komme hjem, og for meg utfyller de hverandre: jeg er grundig utdannet i begge disipliner, og har glede av det. 


Det lønner seg å lære reglene godt for eventuelt å kunne bryte dem, velmenende mennesker lager regler i et forsøk på å forstå, men er i realiteten begrensende. 


Alt som er sant tåler å testes =)

Med respekt – slik finner du sannheten uten andres begrensninger, test også om det er en illusjon … 

Selv om det ikke er slik du tror noe må være, kan det likevel være riktig. Det er ikke lett å være så nøytral i eget sinn at vi ser hele sannheten med en gang – den vokser gjerne frem over tid.  


Reiki holder bare lys, derfor er det lett å utforske og teste det livet byr på ved hjelp av de avanserte nøklene dette fantastiske verktøyet holder (nivå 2 og høyere).


Det neste store trinnet kom for meg da jeg var en uke på et stillhets-retreat i et kloster i Italia – der kom jeg helt i kontakt med dette jeg kjente så godt som barn, den dype kommunikasjonen med det jeg kaller hellig, både i meg og naturen. Ikke bare litt når det passet (slik jeg var vant til å gjøre i yogarommet eller med Reiki), men fullt og helt – det krever tid på en annen måte. 


Jeg hadde ikke tillatt meg selv å gi dette tid på den måten siden jeg var barn. 

Etter oppholdet i Italia har jeg vært bevisst å gi det tid, tørre å tre helt inn i stillheten og det hellige rommet – ofte. Det er fremdeles teknikker fra Reiki og yoga som er mine favoritt- verktøy, godt akkompagnert av flere typer hellige frekvenser og vibrasjoner ved behov, som lyd, trommer og krystaller. Alt får en mye dypere effekt i det stille rommet.


Vi mennesker er magnetiske (jeg har snakket om dette mange ganger før og jeg sier det igjen), når vi først har bevissthet på noe, vet noe, kan vi aldri ikke vite det – slik er det også når vi har funnet en tilstand; da vil vi lett gjenkjenne den tilstanden, og vi kan snart hente den tilbake bevisst. 


Meditasjon og øket bevissthet

Yoga er fysisk meditasjon, Reiki grunn-nivå er meditasjon gjennom hjertechakraet – mer avanserte nivåer er nærmere gammel hellig tempel-kunnskap og sjamanisme, der noen av oss får tilgang på det vi har bygget gjennom flere liv. Alt har betydning, selv om det av og til kan være skikkelig rart. Nå vet jeg hvem jeg er.


Nå i siste del av 2018 for eksempel, har det vært enormt med energier som har med avslutning av en periode å gjøre – vi er på vei inn i noe nytt, men før vi kan gjøre det helt, må vi gjøre oss ferdige med alle gamle erfaringer som ikke holder den nye energien. Det er jo egentlig logisk, men det som er rart er alt vi kan møte i den forbindelse. 


Mennesket og verden vi lever i går i sirkler, og når vi skal inn i en ny epoke, brytes den gamle sirkelen og mønstrene som er i den. Det kan lugge litt, og er ikke gjort i en fei. Alt går i sykluser; ikke ulikt slik cellenes fornyelse skjer i mennesket. Noe av det vi kvitter oss med nå er tidligere opplevde traumer – det er jo fint å tenke at vi rett og slett fjerner dette fra scriptet vi lever etter …


Det er lenge siden vi har hatt et tilsvarende paradigme-skifte til det vi er i nå – En meget kort forklaring: 

Vi skal bort fra det hierarkiske, fryktbaserte, utvendige, til det kjærlighetsfylte og guddommelige indre. 

For meg er det naturlig at det også omfatter tidligere liv.


Mange opplever at kroppen får forskjellige symptomer, det handler om at cellene våre gir slipp på tidligere erfaringer. Livet gir oss de opplevelsene vi skal ha, som jeg har snakket om flere ganger før; Livet sørger for at vi får opplevelser som setter oss i kontakt med de følelsene som opplevelsen/’floken’ holder i cellene våre.


En nøkkel er pusten; pust de følelsene som kommer – la dem skylle gjennom hver celle! Slik blir de (og du) frigjort. Det kan gjøres ubevisst ettersom livet skjer, eller mer bevisst. Både Yoga og Reiki (særlig de høyere nivåene av Reiki) er glimrende måter å jobbe bevisst på. Likevel er det av og til veldig godt å få hjelp av en kvalifisert behandler; Reiki, akupunktur, yoga, massasje, kraniosakral – det er mange metoder som kan hjelpe kroppen med å gi slipp, alle må finne det som passer seg når det er aktuelt.


Selv har jeg igjen fått utslett rundt øynene, det startet i sommer da Shanti (hunden min) døde.  Jeg har tidligere fortalt om sorgen jeg har fått leve gjennom; lag på lag ble avdekket gjennom sommeren, hvert lag med sin helt egne valør – noen skikkelig gamle, som papyrus. Alt utløst av at Shanti døde – slik kunne tidligere sorger henge seg på, både personlige og kollektive. Jeg oppfatter det som en del av en transformasjon som skjer både i meg personlig og i det kollektive – verden. Historien har steget frem for meg litt etter litt.


Sorg er jo bare den andre siden av kjærlighet, og mennesket skal tørre å gå inn i kjærlighet på alle plan av det vi er – Vi har alle noen sår og hakk med sorg vi må gjennom før vi kan det =) 


Noe av det jeg/vi gjør oss ferdige med er den traumatiske erfaringen med Atlantis. Der ble det gjort forsøk på å heve bevisstheten til mennesket og alt liv på jorden, blant annet ved å lære bort en del hellige ritualer og tempel-arbeide, som dessverre ble misbrukt til en slik grad at det litt vel brått ble bestemt å senke Atlantis i havet – for å unngå at hele jorden gikk til grunne på grunn av menneskenes hensynsløse adferd. 

Det ble et traume for mange sjeler, og flere jeg vet møter aspekter av den opplevelsen nå.


PUST – med kjærlighet

På Atlantis var jeg ypperste prestinne, og så mye. Jeg så det ærlige arbeidet som ble gjort av mange, men jeg så også de som jukset. Jeg så hvordan uskyldige måtte lide for det de som var uærlige hadde konstruert, samtidig som jeg på et nivå var ansvarlig for systemet som gjorde det mulig. Et tillitsbasert system som kunne løftet verdens bevissthet om alle var ærlige. En veldig god intensjon som endte med katastrofe for mange. Det ble misbrukt av mennesker uten integritet, slik enkelte i lang tid har gjort for å øke sin makt og posisjon i verden – den ‘lavere delen’ av mennesket, en form for maktsyk grådighet som ikke lenger skal skje. 


Sannhet er en viktig bit av det å leve i kjærlighet – integritet.

Etter Atlantis har jeg brukt mange liv på å få dypere innsikt i det enklere menneskesinnet som har vært regjerende på jorden i så mange år. Blant annet brukt noen liv på å skjule (både for meg selv og verden) at jeg ‘ser’, har blitt straffet for den kraften om jeg ikke ‘så’ og kunne fremskaffe det herskerne ønsket … det er en annen historie, men rommer et stort tema for meg personlig. Det ‘forrige’ livet jeg hadde var i Polen, jeg ble ikke så gammel. Døde i en konsentrasjonsleir etter at de hadde eksperimentert (i vitenskapens navn) med øynene mine. Utslettet rundt øynene har med alt dette i meg å gjøre, jeg vet at jeg (i overført betydning) nå gir slipp på behovet for å skjule/utslette det øynene mine representerer på dype nivåer i meg – det er min healing.


Prestinne-arbeidet jeg gjør, har bare en litt annen form i dette livet – tempelet bærer vi denne gangen i hjerte-chakraet, pinkoden for å komme inn dit er kjærlighet. Alle må gjøre jobben i seg, og verktøyet jeg deler er sikkerhetsklarert – kan ikke misbrukes … det er en speil-effekt som gjør at det aldri går ut over noen andre enn den som eventuelt prøver seg, bevisst eller ubevisst. Og en viktig ting til, mennesket har utviklet seg – evolusjonen er med oss denne gangen.


Jeg har laget et par guidede healing-meditasjoner med tanke på overgangen vi er i, om du har lyst på litt ‘dra-hjelp’

De kan lett brukes utover det jeg snakker om som Solsnu og Nytt år, inviter inn hele paradigmeskiftet slik det er for deg!


Og en fysisk øvelse som er veldig ‘i tiden’: SNURR!


Vi mennesker er energetiske sirkler/spiraler; at vi lever i sirkler har jeg allerede sagt, nå skal den sirkelen brytes. Vårt DNA ligger i en spiral, vi går i en spiral gjennom fødselskanalen når vi fødes, chakraene våre (som fordøyer og fordeler livskraft) spinner rundt. Ved å snurre er vi med på å balansere oss selv på flere plan. 


Alt har sin egen motsetning i seg, så snurr begge veier!


For å komme fortere tilbake til senter etterpå; sett håndflatene sammen i ‘namaste’, press sammen og pust. Kanskje du kan huske at du gjorde det som barn? 


Snurret rundt, strakk armene mot himmelen og kjente på gleden. 


Begynn forsiktig om du ikke er vant til det, se det på film om du ikke klarer å gjøre det selv. Det påvirker pinealkjertelen din positivt, den er det organet i kroppen som både balanserer og er bindeleddet, mellom det fysiske og ikke fysiske i mennesket.


Mandag 21/1 er den første fullmånen i 2019

Et astrologisk starts-skudd for dette nye vi er på vei inn i. Det er i skrivende stund 3 ledige plasser om du vil være med på en 4 timers retreat med alle nivåer av Reiki. En hel uke i vakre omgivelser med fantastisk mat, rom for stillhet, daglige guidede meditasjoner og øvelser med healing som fokus? Det er i skrivende stund 4 plasser igjen på reisen til Villa Dorothea For resten av vårens program, sjekk


Alt godt,

Helén

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page