top of page

Godt nytt år

Kjære Reiki-venn, vel overstått =)


Hele denne julen (og egentlig litt enda kjennes det ut som) har det vært dype mønstre i den enkelte, familiemessige og generasjonsmessige, som helbredes. Og det er i våre personlige hverdagslige liv vi kjenner det.


Husk hva Dalai Lama sa: ‘Oh, you think you are enlightened? Go stay with your family!’

Og det er det de fleste av oss har gjort denne julen, enten med valgt familie eller familie familie. Vi speiler hverandre, holder hverandre, og jobber dypt i frigjøring av karma og åpning av hjertet på enda nye måter. Selv har jeg trengt ro og egentid i det hele, sovet og reiket masse, fått rom til å gå innover…


Mange har fått lov til å være syke også, ordentlig syke? Det er større enn oss, da er det bare én ting som gjelder; vi må tjene kroppen og prosessen med å bli helet, vanskelig å være i, vanskelig å være ved, og veldig menneskelig!


Jeg har glede av å bevisst gi slipp på en del ting når jeg kjenner at det ‘er mye’, ved å si: ‘Jeg gir slipp på alt som ikke er mitt, alt som ikke er meg’


Si det gjerne si det flere ganger, da kjenner jeg at kroppen gir slipp på det jeg har tatt med meg av andres ‘greier’ eller eget ‘lavere stæsj’.


‘Hva ER Reiki?’ Er det mange som spør

Det finnes mange svar, men det som kanskje er enklest å si er at det er livskraft på alle plan og nivåer av det vi er – både som metode, energi og tilstand.


Reiki er i tett samarbeid med bevisstheten vår, samtidig som at Reiki trekker oss forbi både vilje og intellekt…. og blir derfor en glimrende vei mot opplysning til vårt sanne selv.


‘Er det som meditasjon da?’ kan de spørre….


Det finnes mange svar til det også, og et svar universet ga meg her om dagen likte jeg svært godt;


Meditasjon er som vitaminer/kosttilskudd, du styrer spesifikt inn på for eksempel vitamin C eller D. Mens Reiki er slik næringsrik mat er, og gir hele næringskjeden kroppen trenger rundt det aktuelle vitaminet for å kunne ta opp vitaminet og beholde det på en skikkelig måte i kroppen.


Reiki er sunn ‘mat’ for kropp og sjel, som hjelper oss å produsere det vi trenger i det fin-innstilte systemet vi mennesker er. For meg kjennes det riktig. Reiki er en fin måte å ta godt vare på meg selv, og hele tiden kultivere det jeg er på best mulig måte =)


Livet skjer, og mens livet skjer i min hverdag, navigerer jeg så godt jeg kan. Noen tror kontroll er viktig, men det viser seg ofte at det er en illusjon. Når vi forsøker å overstyre med viljen kan det fort føre oss til steder som slett ikke er så oversiktlige!


Det å ha et verktøy som jobber MED meg og mitt høyeste beste kjennes godt, selvfølgelig med visse utfordringer…. Jeg får lov til å møte meg selv og mine ‘mønstre, tro-systemer, fordommer og andre godsaker’


Øvelse gjør som kjent mester, og nå vet jeg at nettop disse møtene er portaler, til friheten som oppstår; når jeg har sett det, anerkjent dets eksistens og kjent på følelsene som bor i det. Da kan det skje en frigjøring, og jeg kan ‘la det gå’. Jeg kaller det PROSESS, og det kan føles som en alt for trang dør jeg må skvise meg gjennom. Øvelse gjør som sagt mester, og det blir lettere og lettere å la denne svært menneskelige prosessen gå sin gang.


Jeg har glede av å meditere, men det skjer mer og dypere for meg når jeg ‘Reiker’. Og fleksibiliteten jeg har ved å ha alle nivåene med Reiki (2, 3A, Mester, Mester-lærer) gir meg en verktøykasse som er så og si uendelig, I love it!


I november var jeg på Hawaii, og som så mange andre ganger når jeg er på spirituelle reiser, er det Reiki jeg ender opp med å bruke for å ‘flyte med’ alt slike reiser setter i gang i meg. Dype prosesser som de som ikke har Reiki svaier seg gjennom så godt de kan; det er som regel både en slags frigjøring av ‘ gammel gruff’, og samtidig en integrering av dette nye som skjer.


Ofte kan de bli ganske dårlige, emosjonelle, eller bare ‘uttafor’ på en eller annen måte som jeg registrerer at jeg slipper – jeg tror det er fordi jeg ‘Reiker’.


På Hawaii integrerte jeg mer av gammel kunnskap fra Lemuria og Mu, det er spennende – for det vi i dag kaller Reiki er en del av den kunnskapen fra den gangen. Vi mennesker er super-kule, har tilgang på så mye mer enn vi tror, og Reiki er et mye større verktøy enn jeg tidligere har lært – jeg elsker denne utviklingen der alt dette kommer mer og mer frem i bevisstheten!


Helén

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page